فروش زعفران به خارج از کشور
آنچه در این مقاله می خوانید...
شرایط فروش زعفران به خارج از کشورمجوزهای لازم برای صادرات زعفرانچگونگی فروش زعفران به خارج از کشورمشكلات فروش زعفران به خارج از کشور
فروش زعفران به خارج از کشور به صورتهای مختلف انجام میشود. روند صادرات زعفران برای بسیاری از بازرگانان اهمیت دارد. در این مقاله در مورد شرایط فروش زعفران به خارج از کشور ، چگونگی صادرات زعفران، مشکلات صادرات زعفران صحبت میکنیم و کلیه اطلاعاتی که برای صادرات زعفران نیاز است را در اختیارتان خواهیم گذاشت. با ما همراه باشید.
بهترین کشور برای صادرات زعفران کدام است؟
در ادامه مقاله آمار صادرات زعفران را آوردهایم بهترین کشور برای صادرات زعفران، کشورهایی هستند که بیشترین آمار واردات زعفران را دارند. کشورهای آلمان ، ایتالیا، هند ، فرانسه، عربستان و امارات هر کدام با از بزرگترین واردکنندگان زعفران محسوب میشوند. کشورهای ایران، آمریکا، ترکیه، آلمان و افغانستان از بزرگترین صادرکنندگان زعفران هستند.
برای تحلیل سود صادرات زعفران، بهتر است با انواع آن آشنا باشید. این امر موجب میشود در انتخاب نوع زعفران و صادرات زعفران به کشور هدف، انتخاب مناسبی داشته باشید و از صادرات زعفران سود بیشتری بدست آورید.
۱) زعفران نگین
زعفران نگین اول نوع از زعفران است که قصد بررسی آن را داریم. زعفران نگین تنها دارای قسمتهای قرمز رنگ کلاله زعفران میباشد و هیچ نوعی زردی یا سفید در آن مشاهده نمیشود. البته خود زعفران نگین نیز به چند درجه کیفی تقسیم میشود.
۲) زعفران سرگل
زعفران سرگل همان زعفرانی است که به طور غالب در بستههای یک گرمی و یک مثقالی برای مصارف روزانه تهیه میشود و از قسمت ابتدای کلاله و یا همان سرقلم زعفران تهیه میشود. زعفران سرگل دارای قدرت رنگدهی بالا و عطر و طعمی ناب است. در زعفران سرگل هیچ خبری از بخش زرد رنگی که زعفران دارد یا همان ریشه زعفران وجود ندارد و فقط بخش کلاله آن یا همان رشته بریده شده، به شکل کاملا منفصل و جدا و همچنین تمیز موجود است. همچنین این نوع زعفران در مقایسه با دیگر انواع زعفران دارای خرده و شکستههای بیشتری است. جالب است بدانید که عناوین دیگری هم برای این نوع زعفران وجود دارد همچون زعفران سرریشه، سرقلم و ممتاز.
۳) زعفران پوشال
زعفران پوشال، زعفرانی است که دارای کلاله هایی به رنگ قرمز، همراه با مقداری خامه (مابین سه تا پنج میلیمتر) میباشد. تولید این نوع زعفران در ابتدای فصل برداشت میباشد. همچنین این گل دارای بقاء بیشتری نسبت به دیگر گلهای زعفران است چراکه همراه با کلاله های خود مقداری از خامه را هم دارد. در حالت طبیعی از هر ۱۰۰ کیلو گل زعفران، تقریبا یک کیلوگرم زعفران پوشال گرفته می شود. این نوع زعفران در مقایسه با زعفران دسته از قدرت رنگ دهی بالاتری برخوردار است، زیرا کلاکه آن از زعفران دسته بیشتر است. عده ای از مردم به علت اینکه در زعفران پوشال، کلاله به خامه متصل است و احتمال تقلب در زعفران پایین می آید و روش تشخیص اصل بودن و تقلبی نبودن آن آسان تر می باشد ، این نوع زعفران را ارج می نهند و از آن استفاده می کنند.
۴) زعفران دسته یا همان دخترپیچ
در میان انواع و اقسام مختلفی که زعفران دارد، زعفران دسته یا زعفران دخترپیچ اصلیترین و پایهایترین نوع زعفرانها محسوب میشود و شیوه تهیه آن نیز بدین نحو است که کنار هم چیده میشود و بعد از خشک شدن همه رشته زعفران (ترکیب خود کلاکه و خامه) آماده می شود. عموما قسمت خامه آن مابین ۳ تا ۵ میلیمتر است و با توجه به کیفیت زعفران، قسمت کلاله آن امکان دارد از آن بلندتر و یا کوتاهتر باشد، البته باید توجه داشت که این خصوصیت اغلب به سلیقه کسی که زعفران را پاک می کند برمی گردد و آنها معمولا خانم هستند.
شرایط فروش زعفران به خارج از کشور
برای شروع روند فروش زعفران به خارج از کشور، ابتدا به نیاز مشتری توجه میکنیم. نوع زعفران صادراتی میتواند بر اساس کشور واردکننده متفاوت باشد. معمولا برای صادرات زعفران به اروپا از بهترین نوع آن استفاده میشود.در کشورهای کمتر توسعه یافته به دلیل درآمد کمتر اقشار جامعه، صادرات زعفران با کیفیت متوسط مناسب است. البته صادرات زعفران طبق استانداردهای گمرک کشور صادرکننده و کشور واردکننده، انجام میشود؛ و ممکن است ورود انواع خاصی از محصول به یک کشور ممنوع باشد. دارا بودن استانداردهای واردات خشکبار و مواد غذایی در گمرک کشورهای اتحادیه اروپا ضروری است. دریافت تاییدیه سلامت به منظور کنترل زعفران بسیار با اهمیت است اما ممکن است کمی وقت گیر باشد و باید برای آن وقت کافی را پیش بینی کرد.
مجوزهای لازم برای صادرات زعفران
یکی از موارد مهم در صادرات زعفران، بحث بسته بندی آن است. جهت صادرات زعفران، بسته بندی مناسب با ذکر اطلاعات شرکت و اطلاعات مربوط به بار، بسیار حائز اهمیت است. در مراحل صادرات زعفران، صادرکنندگان ملزم به گرفتن تاییدیههای بهداشتی و آزمایش کنترل هستند. اما چنانچه صادرات زعفران به صورت بسته بندی کامل شرکتی و دارای مجوزهای بهداشتی شرکت بسته بندی باشد، نیازی به تاییدیه مجدد ندارد و این روش مخصوص صادرات زعفران فله است. برای گرفتن تاییدیههای بهداشتی صادرات زعفران، ابتدا از محصول نمونه گیری میشود و به منظور گرفتن گواهی بهداشت و سلامت نباتات به آزمایشگاه ارسال میشود.
چگونگی فروش زعفران به خارج از کشور
پس از طی کردن مراحلی مانند تاییدیه سلامت و…، باید برای حمل کالا اقدام کرد. حمل و نقل محصول خود را به یک شرکت معتبر بسپارید. شرکت بازرگانی آماده ارائه انواع خدمات حمل و نقل بین المللی است. قبل از حمل، کانتینرها را به دقت بررسی کنید و در صورت لزوم از مواد ضدعفونی کننده برای از بین بردن حشرات و قارچها استفاده کنید. به ویژه در شرایطی که برای صادرات زعفران حمل دریایی را انتخاب کردهاید و رطوبت دریا ممکن است روی محصول تاثیر بگذارد. در گذشته، ایران تنها صادرکننده عمده زعفران بود و به همین دلیل بسیاری از کشور ها زعفران را با نام ایران میشناسند. در سالهای اخیر با ورود کشورهای خارجی به بازار این محصول، صادرات زعفران به تجارتی تنگاتنگ و رقابتی بین ایران و اروپا تبدیل شده است.
مشكلات فروش زعفران به خارج از کشور
صادرات زعفران نیز همانند صادرات دیگر محصولات با مشکلاتی مواجه است. برخی از مشکلات صادرات زعفران عبارت هستند از:
- به دلیل گران بودن محصول، صادرکنندگان نیازمند سرمایه زیادی هستند تا بتوانند برای صادرات آن اقدام کنند.
- عدم وجود بانك يا موسسه مالی و اعتباری برای اعطای تسهيلات ارزی با نرخ بهره قابل رقابت با وامهای كشورهای خارجی
- عدم عقد قراردادهايی با حجم بالا و مدت زمان طولانی به دليل ريسك بالای اين نوع كار در ايران
- استفاده از روشهای سنتی در تجارت بين الملل
- عدم تبليغات و بازاريابی خارجی مناسب برای صادرات زعفران ايران، با وجود رقابت میان این کشور و کشورهای خارجی
- حمايت نکردن در خصوص تخصيص يارانه حمل (دريايی، هوايی، زمينی و ريلی)
- ضعف سيستم حمل و نقل
- نوسانات نرخ ارز
- بالا بودن تعرفه صادرات زعفران فرآوری شده در گمركات كشورهای خارجی
- كم توجهی به كيفيت و بهداشت محصول از مزارع تا صادرات و ضعف سيستمهای نظارت و كنترلهای بهداشتی
در صورت نیاز به فروش زعفران به خارج از کشور میتوانید از کارشناسان این مجموعه کمک بگیرید.
Deprecated: پروندهٔ پوسته بدون comments.php از نگارش 3.0.0 که جایگزینی در دسترس نداردمنسوخ شده است. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهٔ خود قرار دهید. in /home/hypersaf/public_html/wp-includes/functions.php on line 5653