زعفران سرگل ممتاز صادراتی قائنات
آنچه در این مقاله می خوانید...
قیمت زعفران سرگل ممتاز صادراتی قائنات
انواع زعفران سرگل ممتاز صادراتی قائنات به صورت فله و به مقصد کشور امارات انجام می شود. چرا صادرات زعفران فله این قدر اهمیت دارد؟
قیمت زعفران در داخل کشور تابعی از قیمت صادرات محصول است. بر اساس بررسی قیمت زعفران طی سال های ۱۳۵۲ تا ۱۳۷۹ حاکی از آن است که قیمت محصول از ۲۵۹۴۹ ریال به ازای هر کیلوگرم به ۲۶۵۴۰۰۰ ریال رسیده است و در طی این سال ها قیمت از متوسط رشد سالانه ای معادل ۳۶۲ درصدی برخوردار بوده به طوری که در طی این سال ها قیمت ۱۰۲ برابر شده است و این عامل مهمی در جهت افزایش سطح زیر کشت محصول در طی این دوره بوده است.
تحقیقات نشان می دهد که قیمت های واقعی زعفران سرگل ممتاز صادراتی قائنات نسبت به سال ۵۲ افزایش نشان نداده و در واقع قیمت اسمی زعفران بر روی سطوح زیر کشت آن تاثیر بسزایی داشته است.
[su_animate]پیشنهاد می کنیم مقاله فروش عمده زعفران صادراتی را هم مطالعه فرمایید.[/su_animate]
قیمت زعفران سرگل ممتاز صادراتی قائنات
علاوه بر این صادرات زعفران با سرعت زیرکشت، قیمت و عملکرد در هکتار سال بعد قانون رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. بررسیها نشان میدهد که حداکثر قیمت در سال های اخیر بوده است افزایش قیمت زعفران در سال های اخیر موجب شده است که سود حاصل از تولید این محصول افزایش قابل توجهی داشته باشد و کشاورزان تمایل زیادی به کشت این محصول در مقایسه با سایر محصولات از خود نشان دهند.
زعفران جز محصولات سنتی صادراتی ایران به شمار میرود. گرچه به دلیل صدور قاچاق و صحیحی از صادرات این محصول در دست نیست ولی اکثر مطلعین در دوره حدود ۸۰ درصد تولید آن اتفاق نظر دارند.
در حال حاضر ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است. به نحوی است که بیش از ۹۰ درصد تولید جهان را در اختیار دارد. بر اساس تحقیق انجام شده مقدار صادرات زعفران از ۱٫۱ تن در سال ۱۳۵۰ به ۱۲۱ تن در سال ۱۳۸۹ رسیده است، که معادل ۱۱۰ برابر سال ۱۳۵۰ می باشد. لذا در طی سال های مذکور صادرات از رشد متوسط سالانه معادل ۳۵۱٫۶ درصد برخوردار بوده است.
هر چند این بررسی ها نشان می دهد که ایران در صادرات زعفران مقام اول را داراست اما تا سال ۱۳۶۷ صادرات این محصول به صورت کاملا سنتی و در حد بسیار ناچیزی بوده است و با اعمال سیاست های تشویق صادرات زعفران نیز مانند اکثر محصولات کشاورزی شاهد افزایش سریع صادرات بود.